27 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα του «Άνθρωποι και Ποντίκια» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Στις 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.

Η πρεμιέρα του βασικού έργου της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, φέτος έρχεται κάπως καθυστερημένα (συνήθως γίνεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου), όμως τουλάχιστον πρόκειται να αποζημιώσει τους φίλους του θεάτρου της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει οι πρόβες κυλούν στην εντέλεια και όλα πηγαίνουν ρολόι.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Μάνος Καρατζογιάννης, ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή από το Μεσολόγγι, δείχνει να έχει βρει τη χημεία με το καστ των νέων ηθοποιών που παίρνουν μέρος στο έργο και στην διανομή των ρόλων, με τους περισσότερους από αυτούς να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μία τέτοια παραγωγή κάνοντας το ντεμπούτο της καριέρας τους, με έναν αρκετά δυναμικό τρόπο.

Μαζί με τους νέους ηθοποιούς, απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στην παράσταση συμμετέχει και ο έμπειρος Διονύσης Βούλτσης, σε έναν ρόλο που, σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει θα κάνει την διαφορά, προσφέροντας με τις γνώσεις και το ταλέντο του μια ακόμα υψηλότερη ποιότητα στην παραγωγή.

Μένει λοιπόν να δούμε την πρεμιέρα ενός έργου που αναφέρεται στις συνθήκες ζωής των εργατών στην αμερικάνικη ύπαιθρο, σε μία σκληρή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, από έναν συγγραφέα ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς νατουραλιστής, ένας απόγονος του Ζολά, σκιαγραφώντας με ορθολογική και επιστημονική ακρίβεια την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων του, σαν ένας άλλος παρατηρητής της ιστορίας που κάθε φορά διαπραγματεύεται.

Ο Τζον Στάινμπεκ πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και σίγουρα η πτυχή ενός έργου σταθμός στην λογοτεχνική του πορεία, με τον τρόπο που θα την παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η νέα γραφή για το θέατρο είναι από τον Σταύρο Τσακίρη, β’ σκηνοθέτης είναι η Έφη Ρευματά και παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης και Δημήτρης Βαμβακάς.

ΣΧΟΛΙΑ