Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στις γειτονιές της πόλης

Σε κυψέλες πολιτισμού μεταμορφώνονται πλατείες, πάρκα και ανοικτοί χώροι στο πλαίσιο της ενότητας «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που αποτελεί την καινοτομία για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017, δεδομένου ότι κεντρικός στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων είναι ο πολιτισμός να φτάσει παντού.

Το ξεκίνημα έγινε το βράδυ του Σαββάτου 1 Ιουλίου, από την πλατεία Χατζή στο Ανατολικό Διαμέρισμα, όπου οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι παρουσίασαν τις δράσεις τους, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χορευτικά,παράσταση κουκλοθέατρου. Η συνέχεια δόθηκε χθες Κυριακή στο Πάρκο του Ριγανόκαμπου, όπου εκτός από τις εκθέσεις που στήθηκαν, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τίτλο «Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης», από το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.
Συμμετείχαν :
Νίκος Μπαλής – ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Ρούτση – τραγούδι
Τίμος Γεννάτος – πιάνο
Γιώργος Παπαγεωργίου – μαντολίνο, μπουζούκι, πολίτικη λύρα, λαούτο
Δημήτρης Βασιλακόπουλος – μαντολίνο, μπουζούκι
Σοφία Ραφτούλη – ακορντεόν, τραγούδι
Ρεγγίνα Σοφού – βιολί
Σπύρος Ντόκος – κλασική κιθάρα
Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα
Χαράλαμπος Παπασπυρόπουλος – ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Τσιλιγιάννης – ακουστική κιθάρα
Γιάννης Αντωνόπουλος – ακουστική κιθάρα
Γιάννης Καμηνιώτης – ακουστική κιθάρα
Γιώργος Μπαράκος – τύμπανα

Απόψε, στο Πάρκο του Ριγανόκαμπου που διαμορφώνει ο Δήμος Πατρέων, ξεκινάει και ο κινητός κινηματογράφος. Στις 9.30 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης», σε σκηνοθεσία Μπραντ Όλγκουντ, ΓκράχαμΤάουνσλι.
Μία ορχήστρα από την Παραγουάη που χρησιμοποιεί όργανα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σκουπίδια. Όταν η ιστορία τους γίνεται viral, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο παγκόσμιο προσκήνιο. Η ταινία μαρτυρά τη δύναμη που έχει η μουσική να μεταμορφώνει και την προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

Οι εκδηλώσεις στο ανατολικό Διαμέρισμα ολοκληρώνονται αύριο Τρίτη 4-7-2017, ώρα 9 μμ., στο TENNIΣ «ΝΙΚΗ», όπου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές θα συνεχιστεί στο Νότιο Διαμέρισμα και συγκεκριμένα στην πλατεία της Λεύκας στις 8,9 και 10 Ιουλίου, όπου εκτός των άλλων προγραμματίζεται και συναυλία με τον ρεμπέτη Αγάθωνα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ