Στην Αθήνα ο Ντέι Λιούις για την τελευταία ταινία της καριέρας του

Υποδύεται τον Αγγλο μόδιστρο της δεκαετίας του 1950 του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά ύστερα από την γνωριμία του με μια παράξενη γυναίκα. Ο λόγος για τον μόνο άντρα που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Οσκαρ, τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά προσκηκλημένος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών προκειμένου να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας του «Αόρατη κλωστή» («Phantom thread») του Πολ Τόμας Αντερσον που θα γίνει την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. ,Μια ταινία για την οποία φέτος ήταν υποψήφιος για την Χρυσή Σφαίρα. Η «Αόραστη κλωστή» θα αρχίσει να παίζεται στις αίθουσες την ίδια ημέρα της πρεμιέρας στο ΚΠΙ, Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για την τελευταία ταινία της καριέρας του Ντέι Λιούις, ο οποίος, ως γνωστόν, με μια λιτή ανακοίνωση το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, έχει προσκαλέσει πολλές φορές τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα αρχής γενομένης το 1989 όταν έγινε η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του «Το αριστερό μου πόδι». Η τελευταία φορά που ο Ντέι λούις ήρθε στην Αθήνα για πρεμιέρα ταινίας του ήταν το 2013 για τον «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο λόγος για την ταινία η οποία του χάρισε το τρίτο Οσκαρ της καριέρας του μετά τα βραβεία του για το «Αριστερό μου πόδι» και «Θα χυθεί αίμα».
Ολα τα έσοδα από την πρεμιέρα της «Αόρατης κλωστής» θα διατεθούν για τη λειτουργία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών,.
Info:
Πρεμιέρα «Η Αόρατη Κλωστή», Πέμπτη 1/2, 19.30, αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2108778396-8).
Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στα τηλέφωνα 2109650916 και 2109637124. 

ΣΧΟΛΙΑ