Παρουσίαση στην Πάτρα του νέου βιβλίου «ΜΕΤΑΞΙ»

Της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα

Το νέο βιβλίο της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα «ΜΕΤΑΞΙ», θα παρουσιαστεί στην Πάτρα τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο DISCOVE.

 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Παναγιωτάκης, Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας
  • Βίβιαν Σαμούρη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Μικρά Ασία, 1880.
Στην Κίο τον βάφτισαν Αρσένιο. Στη Λιόν τον φώναζαν Αρσέν.
Στην Αλεξάνδρεια τον είπαν μέγα ράφτη. Στα μυστικά της τέχνης τον μύησε ο παππούς του, ο Πετρής. Ο Αρμένιος δάσκαλος Τορκομιάν θα τον διδάξει τις νέες τεχνικές στα μεταξουργεία της Προύσας. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά του. Στη Λιόν θα μεγαλουργήσει πλάι στους εργάτες του μεταξιού. Οι τύψεις της λησμονιάς και της καλύτερης ζωής που έφτιαξε τον στοιχειώνουν. Όμως ο δρόμος του μεταξιού ξεκινάει πάντα με μια θυσία. Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή.
ZAGORIANAKOU_11_6_18
Θα νιώσει καλά μόνο στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια. Θα βιώσει τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο μέσα από τον απόηχο των γεγονότων. Ωστόσο, θα επιστρέψει στην Κίο λίγο πριν από την καταστροφή του 1922 με σκοπό να σώσει την οικογένειά του.
Στη συνείδησή του το μετάξι συνυφαίνεται με τον έρωτα, με τα αδιέξοδα της παιδικής φιλίας, την αναζήτηση μιας μητρικής αγκαλιάς και με τις μεταμορφώσεις του κόσμου στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Στις πόλεις του μεταξιού η ζωή του μπερδεύτηκε σε νήματα που βάλθηκε να τα ξεχωρίσει. Με πίστη, πάντα, στο μότο του: η ομορφιά θα μας σώσει.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα…
Η Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα γεννήθηκε στην Σπάρτη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία και αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο αγοριών και ζει στα Ιωάννινα.

ΣΧΟΛΙΑ