Πάτρα: Το “Φεστιβάλ στις Γειτονιές” πάει στο Νότιο Διαμέρισμα

Συναυλία με τον Αγάθωνα, χορευτικά, εκθέσεις και προβολές

Το Νότιο Διαμέρισμα από αύριο Σάββατο και για τρεις ημέρες υποδέχεται το Φεστιβάλ στις Γειτονιές, μια νέα ενότητα η οποία αποτελεί  καινοτομία για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017, που επιδιώκει να μετατρέψει πλατείες, πάρκα και ανοικτούς χώρους σε κυψέλες πολιτισμού. Επίκεντρο είναι η πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας και το θεατράκι Ιτεών.

Χορευτικά, εκθέσεις, προβολές, αλλά και ανοικτή συναυλία, την Κυριακή με τον γνωστό ρεμπέτη Αγάθωνα, συνθέτουν το πρόγραμμα των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διαρθρώνεται ως εξής:

Σάββατο 8 Ιουλίου:

Θα παρουσιαστούν από τις 9 το βράδυ χορευτικά από τους Εκπολιτιστικούς  Συλλόγους Νεάπολης, Εργατικών Κατοικιών Πάτρα 8- Άγ. Θεόδωρος, Λεύκας, επίσης οι Σύλλογοι Γλαύκου, Αγίου Νικολάου Λεύκας και Κυψέλης.

Παράλληλα, οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Γλαύκου, Κρύα Ιτεών και Μεταμόρφωσης Σωτήρος θα πραγματοποιήσουν στο χώρο έκθεση ζωγραφικής, ενώ ο    Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών  Κατοικιών Λεύκας έχει αναλάβει την προβολή της ταινίας «Νύμφες».

Κυριακή 9 Ιουλίου:

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής,  ενώ πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή αποτελεί η ανοικτή συναυλία με το ρεμπέτη Αγάθωνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ.  Ο Αγάθωνας είναι ο κορυφαίος εν ζωή ρεμπέτης αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο τραγούδι. Το υπηρετεί από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη μουσικής.  Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ το 2013 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συμμετέχοντας σε ένα τραγούδι των koza mostra που συνδυάζει ρεμπέτικο και βαλκανικό στοιχείο. Στη Λεύκα, ο Αγάθωνας έρχεται με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών (Λευκή Αναστασιάδου – Φωνή, Αλέξανδρος Τσολάκης – Μπουζούκι, Ηλίας Κρομμύδας – Ακορντεόν, Γιώργος Νεραντζάκης – Κιθάρα) και θα παρουσιάσουν τραγούδια – σταθμούς της ρεμπέτικης δισκογραφίας των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και άλλων  ερμηνεύοντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, βασισμένο στα ρεμπέτικα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Δευτέρα 10 Ιουλίου:

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Νότιο Διαμέρισμα, ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι Ιτεών με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, από το «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

ΣΧΟΛΙΑ