Πάτρα: Παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο η νέα ποιητική συλλογή της Ν. Κωνσταντοπούλου

Η νέα ποιητική συλλογή της Πατρινής δημιουργού Νίκης Κωνσταντοπούλου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος 54 στις 27 Απριλίου στις 20.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Κατερίνα Γεωργίου, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και η δημοσιογράφος – κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου. Η ποιητική συλλογή της Πατρινής Νίκης Κωνσταντοπούλου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν. Η εκδήλωση γίνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοπωλείο Anima Libri που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη.

Η Νίκη Κωνσταντοπούλου έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1981 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία.

Το 2014 εκδόθηκε η 1η της ποιητική συλλογή «Απόψε νιώθω μια ντροπή» (από τις εκδόσεις Περί τεχνών). Ποιήματά της και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και άρθρα της έχουν συμπεριληφθεί σε γαλλικά βιβλία.

Έχει γράψει κείμενα για μουσικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε θέατρα της Αθήνας και της Πάτρας ενώ ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί και συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο «Προορισμός» του ταλαντούχου ερμηνευτή Χρήστου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος είναι αδελφός της.

Το «Εγώ, απέναντι» είναι η 2η ποιητική της συλλογή που απαρτίζεται από 23 ποιήματα, τα οποία όπως η ίδια αναφέρει, γράφτηκαν σε διάστημα τριών ετών και αφορούν πολλές πτυχές του σύγχρονου ανθρώπου. Το βιβλίο προ(σ)καλεί τον αναγνώστη να σταθεί όρθιος απέναντι σε οτιδήποτε τον κατακερματίζει, έχοντας το θάρρος της θέσης του και της φύσης του, όντας πάντα ο εαυτός του. Τα ποιήματα της διακρίνονται για τον εξομολογητικό τόνο τους και την εσωτερικότητα τους.

ΣΧΟΛΙΑ