Πάτρα: Παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Κοζία

«Πολεμώντας υπό σκιάν…»

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Κοζία με τίτλο «Πολεμώντας υπό σκιάν…» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8.00 μ.μ. στην Πάτρα, στο μπαρ Bocas (Ρήγα Φεραίου 39) από τις εκδόσεις «Περισπωμένη» και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και η φιλόλογος – ποιήτρια Νικολέττα Κατσιδήμα – Λάγιου, ενώ ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος.

O Γιώργος Κοζίας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Πρωτοδημοσίευσε ποίηση στα περιοδικά «Το Δέντρο» και «Ευθύνη», το 1983. Μέχρι τη συνεργασία του με την «Περισπωμένη» είχε εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ζωολογικός κήπος» (1989), «Ο μάρτυρας που δεν υπήρξε» (1995), «Πεδίον ρίψεων» (2001), «Κόσμος χωρίς ταξιδιώτες» (2007) και «41ος Παράλληλος» (2012), όλες από τις εκδόσεις «Στιγμή».

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί στα γαλλικά και τα ισπανικά. Ποίησή του έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο και έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2009, με ερμηνευτές τη μετζοσοπράνο Αγγελική Καθαρίου και την πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο.

ΣΧΟΛΙΑ