Πάτρα: Νέα λυρική βραδιά από το INT. ΟPERA STUDIO του ΔΗΠΕΘΕ

«Ανατολή – Δύση: Πάλη πολιτισμών»

Με μία νέα Λυρική βραδιά με θέμα Ανατολή – Δύση: Πάλη πολιτισμών συνεχίζει η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και το operaLife  τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Η τρίτη κατά σειρά μουσική βραδιά του Int. Opera Studio έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00.

Με στόχο τη μουσική απόλαυση, την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, τη διείσδυση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό με σκοπό την προώθηση της κλασικής μουσικής , το operaLife στηρίζει την επαφή με την τέχνη της λυρικής μουσικής, ως μια διαδικασία δια βίου μάθησης, αλλά και ως διεργασία διεύρυνσης κοινού.

Στόχος μας  είναι η βαθύτερη σύνδεση με το κοινό, μέσω μίας ουσιαστικότερης γνωριμίας με τη μαγική τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ ευελπιστεί με το operaLife να συμβάλει στην προσέλκυση νέων στο χώρο της κλασικής μουσικής αλλά  και στη θεματολογική προετοιμασία της φετινής κεντρικής οπερατικής παραγωγής, της όπερας του W. A. Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι», της οποίας η πρεμιέρα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2018.

Κάτω από αυτή την προοπτική οι λυρικές βραδιές εστιάζουν στα βασικά θέματα  της όπερας του Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι»: «Έρως γλυκύπικρος», «Ανατολή-Δύση: Πάλη πολιτισμών», «Έρως Τύραννος».

Οι λυρικές αυτές βραδιές θα δώσουν τη δυνατότητα μίας σταδιακής εισαγωγής σε ένα από τα πιο σημαντικά λυρικά δράματα του Μότσαρτ, το οποίο διακρίνεται για το συναισθηματικό του βάθος και την ωριμότητα της σύλληψης. Θα ακουστούν άριες από άλλα οπερατικά έργα τόσο του Mozart, όσο και άλλων συνθετών, οι οποίες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα βασικά θέματα της όπερας «Η Απαγωγή από το Σεράι».

Η όπερα αυτή πέρα από μία «εξωτική περιπέτεια» θέτει ερωτήματα πάνω σε υπαρξιακές εμπειρίες της ζωής όπως ο έρωτας, η ζήλεια, η απογοήτευση και η απληστία.  Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 21:00 , στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το κοινό θα ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο του Λυρικού Θεάτρου σε μια πάλη διαφορετικών πολιτισμών .

Συντελεστές:

Μονωδοί του Int. Opera Studio Πάτρας:

Kseniia Isavnina, υψίφωνος

Μαριάννα Μεσσάλα, μεσόφωνος

Μάριος Μανιατόπουλος, τενόρος

Χρύσα Πανταζοπούλου, μεσόφωνος

Λένα Σουρμελή, υψίφωνος

Guest: Μαριλένα Στριφτόμπολα, υψίφωνος

Στο πιάνο:

Olena Fedko

Τίμοs Γεννάτος

Βασίλειος Λάζαρης

Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος

Μουσική Διδασκαλία:

Φαίδρα Γιαννέλου

Σκηνοθετική Επιμέλεια:

Michael Seibel

Επιστημονικός Σύμβουλος:

Γεώργιος Π. Τσομής

Ίνφο:

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ 2017-2018

  • 3η Λυρική Βραδιά: «Ανατολή-Δύση: Πάλη πολιτισμών» Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  • 4η Λυρική Βραδιά: «Έρως Τύραννος» Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  • Όπερα: W. A. Mozart – «Η Απαγωγή από το Σεράι» Πρεμιέρα 3 Μαΐου 2018 για δέκα παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Τιμή εισιτηρίων για τις λυρικές βραδιές: 10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων

ΣΧΟΛΙΑ