Πάτρα: Αλλες δύο παραστάσεις για το Λαϊκό Θέατρο Δρόμου

Αύριο Τρίτη και την Πέμπτη

Το λαϊκό θέατρο δρόμου και φέτος για δεύτερη χρονιά εμπνέεται από το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού και μας καλεί για ένα ακόμα ραντεβού στους καρναβαλικούς πεζόδρομους, πλατείες,  αλλά και τα περίχωρα της πόλης. Ύστερα από έξι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά και στα περίχωρα (Κρήνη, Σαραβάλι, Ρίον, Αργυρά) συνεχίζουν με δύο ακόμα εμφανίσεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 20.30 περίπου (μετά το χορευτικό show της σχολής χορού Dancesport Hall της Διονυσίας Σουλελέ)  στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και τη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 στη συμβολή των πεζόδρομων Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11:30πμ η παράσταση παρουσιάστηκε στο Ρίον πλησίον του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Παρά τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες η παράσταση πραγματοποιήθηκε με θετική ανταπόκριση από το κοινό που επιβράβευσε με θερμό χειροκρότημα τα παιδιά τα οποία προσπάθησαν να το ζεστάνουν δίνοντας τη παράσταση όχι πια σε αστικό μπακγκράουντ, συνδέοντας το θέμα του θεάτρου δρόμου με το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο του Ρίου που τους φιλοξένησε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 18:00 η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αργυρά στον κλειστό χώρο στο πολιτιστικό κέντρο του εκεί εκπολιτιστικού συλλόγου. Σε μεγάλο υψόμετρο και με υπέροχη θέα της Πάτρας από ψηλά σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον το ένθερμο κοινό της Αργυράς παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και αγκάλιασε τα νόημα της παράστασης καθώς πρόκειται για ανθρώπους που ζουν κοντά στη φύση με τη καθημερινότητα τους και τη δουλειά τους άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον και το κύκλο του. Οι θεατές συγκινήθηκαν και στο τέλος της παράστασης έδωσαν θερμά συγχαρητήρια και μίλησαν για το πως είδαν το έργο και τα νοήματά του με τη σκηνοθέτρια και τους ηθοποιούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκαν πολλά νέα παιδιά τα οποία αποτελούν μια φιλόδοξη θεατρική ομάδα που έχει συσταθεί εκεί και αποτελεί ευοίωνη κίνηση για τη μόρφωση και καλλιέργεια των νέων πολιτών. Ακολούθησε μικρή γιορτή.

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία : Φιορέλα Μαστρόκαλου

Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Δρόμου:  Έλενα Ασλανίδου, Δημήτρης Καυκάς, Παναγιώτης- Κυριάκος Κολοσκόπης, Διονυσία Κοροβέση, Λευτέρης Μιχαλίτσης, Ανίσα Μπάσα.

 

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας

ΣΧΟΛΙΑ