Ξύπνησαν μνήμες σήμερα 28η Οκτωβρίου στο καταφύγιο κάτω από τα “Ψηλαλώνια”

ΔΕΛΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός οργανισμός, τίμησαν την 28η Οκτωβρίου και την πάλη των Ελλήνων κατά του φασισμού. Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου από νωρίς το πρωί , αποτέλεσε ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, πόλο έλξης δεκάδων επισκεπτών, οι οποίοι αντάμωσαν με τις μνήμες εκείνης της περιόδου, μέσα και από το αρχειακό και επετειακό υλικό που φιλοξενείται εκεί.

To καταφύγιο επισκέφθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος και ξενάγησε στους χώρους  ορισμένους από τους επισκέπτες.

Ειδικά για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμός του Δήμου Πατρέων κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιγράφων, επετειακή αφίσα, η οποία διανεμήθηκε στους επισκέπτες.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ 2020 ΑΦΙΣΕΤΑ 30x50 curves

Από το πρωί της Τετάρτης, στην πόλη ακούστηκαν αποσπάσματα από το πρώτο ανακοινωθέν που μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών, το οποίο ενημέρωνε το κοινό για την επίθεση των Ιταλικών δυνάμεων προς τις ελληνικές,  οι οποίες «αμύνοντο του πατρίου εδάφους» καθώς και το συγκλονιστικό τελευταίο ανακοινωθέν, κατάληψης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Επίσης ακούστηκαν ηχητικά ντοκουμέντα, ο όρκος του ΕΛ.ΑΣ. και τραγούδια τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περίοδο του πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ