Γιώργος Λάνθιμος: Τα δάκρυα για το Όσκαρ της Ευνοούμενης, Ολίβια Κόλμαν (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Kέρδισε το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου παρά τις δέκα υποψηφιότητες, πήρε μόνο ένα χρυσό αγαλματίδιο στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theatre, του Λος Άντζελες. Η Ολίβια Κόλμαν επικράτησε της Γκλεν Κλόουζ, κερδίζοντας το Όσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη», στην οποία υποδύεται τη Βασίλισσα Άννα.

Η Ολίβια Κόλμαν έμεινε άφωνη στο άκουσμα του ονόματός της, ενώ μόλις ανέβηκε να πάρει το βραβείο Όσκαρ δεν μπορούσε να πιστέψει πως κέρδισε ένα τέτοιο βραβείο, αναφωνώντας «Ουάου, έχω ένα Όσκαρ, γειά». Ωστόσο την ώρα που η Ολίβια Κόλμαν έλεγε σε όλους τους διάσημους καλεσμένους της τελετής των Όσκαρ 2019 πως δεν θα βάλει τα κλάματα πάνω στην σκηνή, ο Έλληνας σκηνοθέτης της ταινίας «Η Ευνοούμενη» (The Favourite), Γιώργος Λάνθιμος, δεν άντεξε και… δάκρυσε.

Κάνοντας κοντινό η κάμερα στον Έλληνα σκηνοθέτη και στην γυναίκα του, Αριάν Λαμπέντ, και οι δύο ήταν εμφανώς συγκινημένοι από τη βράβευση της Βρετανίδας ηθοποιού Ολίβια Κόλμαν.

Γιώργος Λάνθιμος
Ολίβια Κόλμαν

Μάλιστα η Κόλμαν δεν θα μπορούσε να μην κοιτάξει τον Έλληνα σκηνοθέτη και να μην τον ευχαριστήσει πάνω από την σκηνή των Όσκαρ, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης και πως λάτρεψε κάθε στιγμή από την συνεργασία τους. Η ταινία «The Favourite» έφυγε από τα βραβεία της Ακαδημίας με ένα βραβείο, ενώ τα χρυσά αγαλματίδια σάρωσαν το Roma του Κουαρόν και το «Bohemian Rhapsody» με τον Ραμί Μάλεκ.

ΣΧΟΛΙΑ