«ΩΡΑ Πατρών»: Σε άθλια κατάσταση κτίριο του Δήμου στην Κανακάρη

Σε κατάθεση ερωτήματος προς τους Προέδρους του Κοινωνικού Οργανισμού και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Τουλγαρίδη και κ. Γεροπαναγιώτη προχωρά σήμερα η δημοτική παράταξη «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» σχετικά με κτίριο της οδού Κανακάρη, το οποίο ανήκει στο Δήμο Πατρέων και από το 1996 δεν αξιοποιείται.

Η επιστολή με το ερώτημα της παράταξης αναφέρει:

Επί της Κανακάρη 180, ακριβώς δίπλα στην γωνιακή πολυκατοικία Γούναρη και Κανακάρη στο δεξί μας χέρι, βρίσκεται νεοκλασικό με ισόγειο κα πρώτον όροφο σε άθλια κατάσταση και η στοά του υποστηρίζεται από σιδεροκατασκευή για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα από ενδεχόμενη κατάρρευση.

Στην πόρτα γράφει μια πινακίδα »Δωρεά εισαγγελέα Παναγιώτη Αργυρόπουλου».

Σε ερώτημα μας στην μεγάλη διαδικτυακή ομάδα Patras Memories/Αναμνήσεις από την Παλιά Πάτρα, ο εκ των διαχειριστών Άρης Μπετχαβάς , απάντησε ότι είναι διατηρητέο από το 1983. Δέκα χρόνια αργότερα αγοράστηκε από τον Δήμο Πατρέων με 36 εκατομμύρια δραχμές, χρήματα που πρόσφερε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αργυρόπουλος με σκοπό να αξιοποιηθεί σαν Κέντρο Κοινωνικών και Πνευματικών υπηρεσιών με την ονομασία »Αργυροπούλειο Κέντρο».

Το 1996 ο Δήμος προχώρησε σε εξώσεις των μισθωτών με σκοπό την αποκατάσταση. Έκτοτε εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.

Το 1999 , τρία χρόνια πριν τον θάνατό του ο δωρητής με ιδιόχειρη επιστολή στον τότε δήμαρχο Ευαγ. Φλωράτο, παρουσίασε το κόστος αποκατάστασης και την δέσμευσή του για πληρωμή του μισού ποσού εξ ιδίων πόρων.

Οι εσωτερικές οροφογραφίες βρίσκονται σε αθλία πλέον κατάσταση από την διάβρωση των νερών.

Παρακαλούμε να μελετήσετε το θέμα και να ενημερώσετε για τις σκοπούμενες άμεσες ενέργειές σας.

Εκ μέρους του συντονιστικού της δημοτικής παράταξης »Ώρα Πατρών»/Γιώργος Ρώρος

– Γρηγόρης Μαρκέτος, παιδίατρος

μέλος διοίκησης Κοινωνικού Οργανισμού

– Δημήτρης Παπαδόπουλος, μουσειολόγος

αν. μέλος διοίκησης Πολιτιστικού Οργανισμού

Η επιστολή διαβιβάστηκε και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή το κτίριο βρίσκεται στην κυριότητα του Δήμου Πατρέων.

ΣΧΟΛΙΑ