Χαρδαλιάς: Θα επιστρέψουν εκείνοι οι Ελληνες που έχουν ανάγκη να γυρίσουν

«Ελληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία»

Την ώρα που παραμένουν στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ στο Λονδίνο 73 Ελληνες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο «Καλύτερα δε γίνεται» τόνισε: «Θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω».

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν. Δηλαδή, όσοι έχουν σπίτι στο εξωτερικό δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι αρκετοί από τους Ελληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι και κανείς δεν ξέρει το γιατί. «Είναι προτεραιότητά μας να γυρίσουν πίσω όλοι αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει να ξέρουμε αν έφτασαν με τράνσιτ πτήση εκεί και με ποια», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Κλείσαμε τέσσερις ημέρες στο αεροδρόμιο και πάμε για την πέμπτη. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Καμία επίσημη ενημέρωση. Καλούμε συνεχώς την πρεσβεία μας στο Λονδίνο, στο υπουργείο Εξωτερικών και όπου μπορούμε. Όσοι υπάλληλοι μας μιλούν, κατανοούν το πρόβλημα αλλά δεν είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις. Αυτοί που πρέπει δε μας δίνουν μία λύση», τονίζει πάντως στο ethnos.gr η Ελένη Δοσχόρη που παραμένει εγκλωβισμένη στο Σάνσεντ.

Νωρίτερα είχε τοποθετηθεί και στην εκπομπή «Ελα Χαμογέλα» στο OPEN TV με τη Σίσσυ Χρηστίδου. «Θα φέρουμε πίσω τους εγκλωβισμένους Ελληνες. Χθες φέραμε 30 άτομα από το Λονδίνο που είχαν προβλήματα υγείας. «, καταγράφουμε τους ανθρώπους που χρήζουν άμεσης φροντίδας, ανθρώπους που δεν έχουν πού να μείνουν ή ανθρώπους από τρανσιτ», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε ότι 24 άτομα που διαμαρτύρονται στο Στάνσεντ δεν δίνουν στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ