Χαρίτσης: Επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη για την πρώτη κατοικία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τις ανάγκες των πολιτών

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την α’ κατοικία.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών». Ακόμη προσθέτει ότι ο «Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Ακολουθεί η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες χαρακτηρίζει ‘επιζήμια για την οικονομία’ την προστασία της 1ης κατοικίας, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Γνωρίζει τέλος ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, μπροστά στην ανυπομονησία της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές, προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών. Οι αντικοινωνικοί αυτοί σχεδιασμοί θα μας βρουν απέναντι».

ΣΧΟΛΙΑ