Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
15.2 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος στο Αγρίνιο: «Έφυγε» ο 22χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο Τραγικό εργατικό ατύχημα στη Νάξο – Εργάτης ακρωτηριάστηκε σε νταμάρι Εργαζόμενοι απέκλεισαν την Χαλυβουργική – Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους ΚΤΕΟ: «Ξηλώνονται» οι αυστηρές ρυθμίσεις για τους πειραγμένους χιλιομετρητές Πάτρα: Νέα διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» Στον Πειραιά 156 μετανάστες από τη Μυτιλήνη – Αλλοι 700 φτάνουν από τη Σάμο Τους πρώτους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis προτείνουν σήμερα τα κόμματα Οι νέες αντικειμενικές φέρνουν νέες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ Novartis: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά, Ράικου, Αγγελή ζητεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος Αναλυτική πρόγνωση καιρού – Πού θα βρέχει Επικουρικές συντάξεις: Αναδρομικές αυξήσεις σε 450.000 συνταξιούχους έρχονται το 2020 Κινητικότητα:Έρχεται νέος κύκλος με «μαμούθ» αριθμό θέσεων

«Χαράκτες του κόσμου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Χαράκτες του κόσμου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διεθνής -για πρώτη φορά- και αφιερωμένη φέτος στη γλυπτική είναι η έκθεση που διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Πρόκειται για έκθεση έργων χαρακτικής και έργων γλυπτικής με τη συμμετοχή 44 καλλιτεχνών από 17 χώρες με τίτλο «Χαράκτες του κόσμου:  Η κληρονομιά μας: το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά  88 εικαστικές δημιουργίες, στην πλειονότητά τους χαρακτικά έργα καταξιωμένων δημιουργών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, την Αμερική αλλά και τέσσερις Ελληνες χαράκτες.

Η Alzheimer Ελλάς, εκτός από το πολύπλευρο επιστημονικό και ανθρωπιστικό της έργο, δραστηριοποιείται και στον πολιτιστικό τομέα, διοργανώνοντας για όγδοη συνεχή χρονιά εικαστική έκθεση. Τη χρονιά αυτή η έκθεση είναι διεθνής και αφιερώνεται στη χαρακτική. Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με έργα της σύγχρονης χαρακτικής και με τη δύναμη της τέχνης να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για τις παραπάνω νόσους.

Η χαρακτική, τέχνη και τεχνική, στην οποία εστιάζει η φετινή διοργάνωση, αφορά στη δραστηριότητα εγχάραξης μιας επιφάνειας με σκοπό τη δημιουργία εικαστικών θεμάτων και διακοσμητικών μοτίβων και έχει τις ρίζες της στα προϊστορικά χρόνια. Η εξέλιξη της στο πέρασμα των αιώνων ακολουθεί τις τεχνολογικές κατακτήσεις, ενώ παράλληλα απαιτεί τη γνώση σχεδίου, φωτοσκίασης, χρώματος κλπ.

Ειδικότερα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα χαρακτικής και γλυπτά απο την Ελλάδα (15 καλλιτέχνες), την Αίγυπτο, την Αυστραλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κροατία, το Μεξικό, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Τσεχία. 

Η έκθεση θα ειναι ανοιχτή -μετά τα αποψινά εγκαίνια- στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- ώς και τις 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ