Τόσκας: «Ό,τι κενό ασφάλειας υπάρχει θα προσπαθήσουμε να καλυφθεί»

«Η αριστερά ήταν πάντα σε ανοιχτό πόλεμο με τις τρομοκρατικές πράξεις»

Στην έμμεση ομολογία ότι υπήρχαν κενά στην ασφάλεια του Λουκά Παπαδήμου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του, τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Ο υπουργός, που επισκέφθηκε τον κ. Παπαδήμο στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται, είπε πως οι «οι αρχές δουλεύουν νύχτα και μέρα προκειμένου να βγάλουν αποτέλεσμα» ενώ τόνισε πως «δεν θα ανακοινωθεί τίποτα» μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπήρχαν κενά στην ασφάλεια του κ. Παπαδήμου λέγοντας πως «ό,τι κενό υπάρχει θα κοιτάξουμε να καλυφθεί».

Aπαντώντας σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για σύνδεσή του με τρομοκρατικές οργανώσεις ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε πως «η αριστερά ήταν πάντα σε ανοιχτό πόλεμο με τις τρομοκρατικές πράξεις γιατί πιστεύουμε ότι ο λαός προχωρεί τις αλλαγές και ο λαός με τις μαζικές του αντιδράσεις».

Ο κ. Τόσκας συνέχισε: «Είδαμε με ευχαρίστηση ότι η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου πηγαίνει καλά. Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία προσπαθεί ώστε να φέρει γρήγορα στη δικαιοσύνη τους τρομοκράτες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν τους έδωσε κανένας το δικαίωμα να το παίζουν εκδικητές ή να το παίζουν επαναστάτες γιατί ο ελληνικός λαός έχει άλλη εικόνα, έχει άλλη γνώμη και αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικούν ότι εκπροσωπούν κανένα παρά μόνο τον εαυτό τους».

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που χθες δήλωσε ότι «δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία» ο κ. Τόσκας είπε πως «είναι λάθος κάποια κόμματα να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις να αποκτήσουν όφελος από τέτοια περιστατικά».

ΣΧΟΛΙΑ