Τσιγκρής: «Αυτονόμηση και επέκταση του ΤΕΙ Αιγίου με νέα τμήματα και ειδικολτητες…» Ε

«Η απόφαση αυτή ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση»

Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την συγχώνευση τμημάτων Σχολών κατά την οποία καταργήθηκε το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου , ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Εγκληματολγίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι γνωστή η νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την συγχώνευση τμημάτων Σχολών κατά την οποία καταργήθηκε το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου και συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών. 
 
Μολονότι η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη, οφείλω να επαναδιατυπώσω την πάγια και επανειλημμένα εκπεφρασμένη θέση μου, ότι δηλαδή, η απόφαση αυτή ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση.
 
Αναφορικά με το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αιγίου, συγκαταλέγεται πλέον στα πρώτα πανελλαδικά, αφού κατατάχτηκε στην πρώτη θέση στη Δυτική Ελλάδα, όσον αφορά το ύψος της βάσης εισαγωγής.
 
Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας -με κριτήριο τις βάσεις εισαγωγής των φοιτητών- το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αιγίου κατατάχθηκε φέτος στην 96η θέση, επί συνόλου περίπου 270 πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων, αφήνοντας πίσω του δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα επιβράβευσης του Τεχνολογικύ Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αιγιάλειας, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη η απρόσκοπτη επαναλειτουργία του τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας, αλλά και η ταυτόχρονη επέκτασή του με την εγκατάσταση και νέων τμημάτων.
 
Το ΤΕΙ Αιγίου αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιάλειας και η τοπική κοινωνία αγωνίζεται ενωμένη για την ανάπτυξη και την επέκτασή του με ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα που θα συνδυάζονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της….»._

ΣΧΟΛΙΑ