Τσίπρας ενόψει συνάντησης με Ζάεφ: Έχω μεγάλες προσδοκίες – Τι λένε κυβερνητικές πηγές στο real.gr

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας ως παρατηρητής.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ’ τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ΕΕ – Δ. Βαλκανίων θα έχει στις 10:15 το πρωί διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Δείτε το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Ελάχιστη ώρα πριν απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή για τη Σόφια, ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει πρόοδος, αλλά μάλλον δεν θα γίνει αύριο το breakthrough, δεν θα έχουμε την τελική συμφωνία».

Ερώτημα υπάρχει για το αν θα γίνουν μία ή παραπάνω συναντήσεις Τσίπρα – Ζάεφ, καθώς, πέρα από την προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση (συγκεκριμένα στις 10:15-11:15), δεν αποκλείεται -αλλά και δεν επιβεβαιώνεται- ότι θα γίνει συνάντηση των δύο ηγετών σήμερα το βράδυ μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Τζανακόπουλος: Σημαντική η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, αλλά δεν προεξοφλούμε τίποτα

Μητσοτάκης: Λύση στο Σκοπιανό μόνο με συνταγματική αναθεώρηση

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ