Τσίπρας για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα: Οφείλουμε να επαγρυπνούμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη

 

 

Με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του τονίζει ότι η κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης για κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και πως ο μόνος δρόμος είναι της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης

 

Τον κίνδυνο μίας σοβαρής οπισθοδρόμησης τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, λόγω της πολύπλευρης πολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, επισημαίνει στο μήνυμα του με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι χρειάζεται όχι μόνο μνήμη, αλλα και επαγρύπνηση, καθώς και ότι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι αυτός της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η 21η Απριλίου 1967 είναι η ημέρα κατά την οποία στη χώρα μας καταλύθηκε η Δημοκρατία και κατεστάλησαν ολοκληρωτικά οι πολιτικές ελευθερίες. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για  μικροπολιτικούς λόγους.

Σήμερα οφείλουμε έναν φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οφείλουμε όμως και να επαγρυπνούμε, καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.»

 

Πηγή: NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΣΧΟΛΙΑ