Τσίπρας: Αποθέωση από Πάπα Φραγκίσκο για Συμφωνία των Πρεσπών και προσφυγικό!

Ο Ποντίφικας τον συνεχάρη για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή του στήριξη λαό της Ελλάδας και την στάση που καθημερινά επιδεικνύει. Μάλιστα, για άλλη μια φορά συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειες που κατέβαλλε.

tsipras_pope_2109_1-768x512 tsipras_pope_2109_3-768x512

Επανέλαβε δε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρα που συχνά μνημονεύει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες«.

Παράλληλα, Αλέξης Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος μίλησαν για την αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας.

Ο Ποντίφικας συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών της συνεπειών.

Επισημαίνοντας, παράλληλα, το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια, χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Συζήτησαν επίσης για τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για τη προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ