Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
29.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το VMRO καταψήφισε τις συνταγματικές αλλαγές σε Επιτροπή της Βουλής παρά τις εκκλήσεις Ζάεφ

Το VMRO καταψήφισε τις συνταγματικές αλλαγές σε Επιτροπή της Βουλής παρά τις εκκλήσεις Ζάεφ

Με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της σκοπιανής Βουλής σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η αντιπολίτευση παρέμεινε αρραγής, όπως είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές δυνάμεις,  παρά τις εκκλήσεις Ζάεφ να στηρίξουν την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ είπε στους βουλευτές  πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

Η εξέλιξη αυτή είναι το μήνυμα για την στάση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες για διαρροές βουλευτών του VMRO, κάτι που θα εξασφάλιζε τις 80 ψήφους οι οποίες απαιτούνται για να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία η αλλαγή στο Σύνταγμα, που παραμένει βασικός όρος για να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Έτσι ο σκοπιανός πρωθυπουργός αναμένεται να φέρει τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, πριν οδηγηθεί, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί σε πρόωρες εκλογές.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ