Τα στοιχεία και έγγραφα για Novartis που έστειλε στη Βουλή η εισαγγελέας Διαφθοράς – Σαμαράς: Συνεχίζεται η γελοιότητα (ΦΩΤΟ)

Νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Novartis από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ευγενία Τουλουπάκη.

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Το real.gr έχει τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή.

Πρόκειται για δύο επιστολές της εταιρείας προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με ημερομηνίες 2013 και 2014, στις οποίες τα στελέχη της Novartis ζητούσαν συνάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής επιτροπής, ανέφεραν ότι πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός, ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.

Η επιστολή που στάλθηκε το 2013 προς τον τότε πρωθυπουργό, έχει κοινοποίηση προς τους κ.κ. Λυκουρέντζο, Στουρνάρα και Μπούρα.

Η προσωπκή κάρτα και το ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Στην προανακριτική διαβιβάστηκε CD με τα 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της Novartis και συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018.

Στην κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικ. Κελέση» φέρεται να αναφέρει ότι στα χαρτιά του Κ. Φρουζή βρήκε ιδιόχειρο σημείωμα του Α. Σαμαρά με τα δύο τηλέφωνα του Χρ. Σταϊκούρα.

Συνεργάτες Σαμαρά: Συνεχίζεται η γελοιότητα

«Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε «γνωστό έντυπο» που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την εισαγγελέα Διαφθοράς, εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ