Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019
3.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα παίρνει όλα πίσω η Μέι στη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις

Τα παίρνει όλα πίσω η Μέι στη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις

Εάν η Βρετανία δεν καταλήξει σε μια συμφωνία αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «αλλάζει η θέση» αναφορικά με τη συμφωνία της να καταβάλει ένα ποσό στην Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Νωρίτερα Βουλευτές του κόμματός της την καλούσαν να αλλάξει ρότα για το Brexit.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit, η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει μεταξύ 35 και 39 δισεκ. ευρώ τις επόμενες δεκαετίες.

«Είμαστε μία χώρα που τιμούμε τις υποχρεώσεις μας, πιστεύουμε στο κράτος δικαίου και κατά συνέπεια πιστεύουμε στην τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεών μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

«Ωστόσο… η συγκεκριμένη προσφορά έγινε στο πνεύμα της επιθυμίας μας να πετύχουμε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη βάση, όπως έχει πει η ίδια η ΕΕ, του ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί πριν να συμφωνηθούν όλα, χωρίς μια συμφωνία η θέση αλλάζει».

Βουλευτές προς Μέι: Αλλαξε ρότα 

Βουλευτές από το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που υποστηρίζουν το Brexit την κάλεσαν σήμερα να αλλάξει ρότα για το διαζύγιο με την ΕΕ, τονίζοντας όμως ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής της ιδίας στην ηγεσία.

Ερωτηθείς εάν επιθυμεί την αποχώρηση της Μέι, ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, επικεφαλής της ομάδας εντός του Συντηρητικού κόμματος της Μέι που επιθυμεί μια πιο ξεκάθαρη έξοδο από την ΕΕ, δήλωσε:

«Η πολιτική χρειάζεται να αλλάξει, αλλά υποστηρίζω το άτομο αυτό. Η Τερέζα Μέι έχει τεράστιες αρετές, είναι μια απίστευτα φιλότιμη πρωθυπουργός και έχει τη στήριξή μου – απλά θέλω να αλλάξει ένα σημείο στην πολιτική της».

Ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε: «Διαφωνώ μαζί της σε ένα ζήτημα – και είναι αυτό το ζήτημα – και θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της διότι χρειαζόμαστε σταθερότητα και χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή κυβέρνηση».

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ