Τέσσερις επενδύσεις στο ‘τραπέζι’ της Task Force υπό τον Αλέξη Τσίπρα

 

 

Mε στόχο να επιβεβαιωθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ περί Grinvest, συνεδρίασε η ομάδα που είχε προαναγγείλει κατά την επίσκεψη Μακρόν, με τέσσερις μεγάλες επενδύσεις στην ατζέντα

 

Με στόχο να περάσει τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και σε επίδοξους επενδυτές εκτός συνόρων, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για μία Ελλάδα- μαγνήτη των επενδύσεων, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά η Taske Force για τις μεγάλες επενδύσεις με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Πρόκειται για το όργανο, που είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή συνομιλώντας με τους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευαν το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο κ.Τσίπρας. Στην Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Χουλιαράκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Δημήτρης Λιάκος.  Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος Σπίρτζης. 

Το Μαξίμου όσα είπε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου περί “Grinvest” να μην ακυρωθούν κατά την πολιτική αντιπαράθεση για την “απειλή” της εταιρείας Eldorado Gold ότι θα “παγώσει” τις δραστηριότητές της. Το θέμα της Eldorado Gold ήταν άλλωστε στην ατζέντα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ειδικότερα συζητήθηκαν:

1. Η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2. Η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.

3. Η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORARO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης.

4. Η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

 

Πηγή: NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΣΧΟΛΙΑ