Στ. Θεοδωράκης: Οι πολίτες δε θέλουν μερεμέτια αλλά έναν εντελώς νέο φορέα

 

 

«Κάποιοι από τους υποψήφιους φοβούνται το άνοιγμα στην κοινωνία», εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Οκτωβρίου 07 2017 16:16

 

«Οι πολίτες θέλουν έναν εντελώς νέο φορέα. Και στα συμβολικά και στα σημαντικά. Και στο όνομα και στις λύσεις για την πατρίδα. Δεν θέλουν μερεμέτια και πανωσηκώματα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Έθνος.

 

Σε ό,τι αφορά στην κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει ο νέος ενιαίος πολιτικός φορέας υπογράμμισε ότι «πρέπει να πορευθούμε με γερό τιμόνι που θα αποφεύγει και τις λαϊκίστικες ξέρες και τους συντηρητικούς ύφαλους». «Η ιδεολογία δεν μπορεί να προηγείται της πραγματικότητας. Τα σημερινά προβλήματα δεν έχουν πρόσημο. Ρωτήστε και τους πολίτες που υποφέρουν. Όλους αυτούς που εξαπατήθηκαν γιατί πίστεψαν στις ταμπέλες και δεν είδαν την παγίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε για το θέμα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας ότι η πρόταση που απέστειλε όχι μόνο διευρύνει την εκλογική βάση αλλά «δεν απαιτεί πρόσθετες δαπάνες, ούτε επηρεάζει έστω και για μία μέρα το χρονοδιάγραμμα, και όπως είπε και ο καθηγητής Αλιβιζάτος, πρόκειται για μια τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση». Ως προς το γιατί δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρότασή του απ’ όλους είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί κάποιοι από τους υποψήφιους αρχηγούς – όχι οι περισσότεροι – δειλιάζουν. Φοβούνται να ανοιχθούν στην κοινωνία. Προτιμούν λίγους και δικούς τους παρά πολλούς και ανεξάρτητους».

Απαντώντας στις κατηγορίες μερικών ότι επικεντρώνεται η συζήτηση σε διαδικαστικά ζητήματα ήταν ξεκάθαρος. Όπως είπε: «Η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα. Πριν 60 χρόνια ψήφισαν για πρώτη φορά οι γυναίκες, μετά από συνεχείς αναβολές, με τους άντρες βουλευτές να έχουν συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας. Ε, δεν ήταν διαδικασία. Ήταν πολιτική ουσία. Αυτό συμβαίνει και σήμερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην έλλειψη συνεννόησης με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι: «τη συνεννόηση την επιζητούμε, αλλά αυτό απαιτεί ένα μίνιμουμ σοβαρότητας από όλες τις πλευρές. Όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σιγοντάρουν αυτούς που ξαφνικά βρήκαν αρχαία κάτω από διαδρόμους προσγείωσης, αφήνουν στο έλεος των χουλιγκάνων τα πανεπιστήμια και θέλουν να απαγορεύσουν το taxibeat, τότε πώς μπορούμε να συνεννοηθούμε;»

 

Πηγή: NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΣΧΟΛΙΑ