Στη Μόσχα ο Παυλόπουλος: Σήμερα η συνάντηση με τον Πούτιν

To πρόγραμμά του

Με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη χθεσινή αναγόρευση του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος, υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίες, όπως τόνισε, βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, αλλά και σε όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. εμποδίζουν τη δυναμική των σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και της Ε.Ε., και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Εκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στις τεράστιες προκλήσεις που διαμορφώνουν οι πόλεμοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

12.10 Άφιξη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα

12.45 Άφιξη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιπροσωπείας στην Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Υποδοχή από τον Πρύτανη κ. Vladimir Mau.

12.45-13.00 Συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρύτανη κ. Βλαντιμίρ Μάου

13:00-13:30 Χαιρετισμός υποδοχής Προέδρου της Κάτω Βουλής της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης (Κρατική Δούμα) κ. Σεργκέι Ναρίσκιν. Ομιλία κ. Προέδρου της Δημοκρατίας
Τελετή αναγόρευσης κ. Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

13.30-13.55 Συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Σεργκέι Ναρίσκιν

18.30 Συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με θεσμικούς εκπροσώπους της Ομογένειας και επιφανείς Έλληνες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

13.00 Συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν

14.30 Αναχώρηση από Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ