Στη Βουλή η συντήρηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών από τον Αγγ. Τσιγκρή

Κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» κτίστηκε το 1988 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.

Προσφέρει πολύτιμο κοινωνικό έργο, για την Αχαΐα, στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του, έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις στις υποδομές του.

Στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, εντοπίζονται φθορές στις ψευδοροφές των κλινικών, των εξωτερικών ιατρείων, των κοινόχρηστων χώρων και του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, τα πατώματα χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, καθώς ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος τραυματισμού για τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, κυρίως για τους ηλικιωμένους.,

Ίδια εικόνα καταγράφεται στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, με τα τοιχώματα να έχουν υποχωρήσει και τα σίδερα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό τη συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων προβλημάτων και β) πότε αναμένονται να έχουν υλοποιηθεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις;

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 

 

ΣΧΟΛΙΑ