Στην Κρήτη για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ανωγείων

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων, ενώ θα ανακηρυχθεί σε ειδική τελετή Επίτιμος Δημότης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του Δήμου Ανωγείων για να ενημερωθεί για τα εκθέματα, ενώ θα έχει την ευκαιρία να δει αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου Άντρου και ομοιώματα αντικειμένων, που έγιναν από κεραμουργούς και πιθαράδες από το χωριό Μαργαρίτες Ρεθύμνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στις 10.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ανωγείων για τη Δοξολογία. Στις 11:00 θα πάει στο χώρο του Ηρώου, στην Πλατεία Αρμί όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων. Στις 12.00 είναι προγραμματισμένη τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Ανωγείων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του Δήμου Ανωγείων. Θα ακολουθήσει γεύμα και στις 15.15 θα αναχωρήσει τον αερολιμένα Ηρακλείου από όπου θα φύγει για την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ