Σκληρή κόντρα Κ. Καραμανλή με Τσίπρα με… φόντο την Πατρών-Πύργου

Καραμανλής: Επρεπε να προσέχει πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων»…

Σκληρή απάντηση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για το έργο της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Οπως αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων»…

Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος.

Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες.

Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί.

Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η αντίδραση του Υπουργού Υποδομών ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις περί έντονης ανησυχίας ότι το έργο θα πάει στις καλένδες με την τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, που έκανε ο κ. Τσίπρας κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυλλήνης-Ανδραβίδας, κ. Ιωάννη Λέντζα, στο πλαίσιο περιοδείας στον νομό Ηλείας.

«Είμαι ανήσυχος, γιατί φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο. Είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση στις 8 εργολαβίες. Οι πέντε ήδη είχαν ξεκινήσει, ήταν εν λειτουργία. Περιμέναμε την απόφαση από το ΣτΕ για την άλλη, και στις άλλες δύο περιπτώσεις, οι επιλαχόντες θα προκρίνονταν για να πάρουν το έργο για να το ξεκινήσουν» είπε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας λάθος την τακτική της νέας κυβέρνησης.

«Είναι μια τακτική που μας οδηγεί σε κινδύνους, και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου διότι πιστεύω ότι ο κίνδυνος ο μεγάλος στον οποίο αναφέρομαι έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις. Η εμπειρία μου λέει ότι η ΕΕ θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδεχθεί να δώσει σε ανάθεση ένα τόσο μεγάλο έργο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ