Σία Αναγνωστοπούλου: Ο Στουρνάρας δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση

«Δεν αποκλείω να θέλει να επανέλθει σε πολιτικό ρόλο «

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές ωστόσο τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Παράλληλα, κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με τη ΔΕΗ όπως και τον ΑΔΜΗΕ αυτή η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να κρατήσει το δημόσιο το μεγαλύτερο ποσοστό. Άρα, είμαι σίγουρη οτι την ιδια μάχη έχει δώσει και τώρα για να κρατηθεί η ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο. Απο την αλλη μεριά, αυτό που έχουμε πει πάντα στην Κ.Ο και η κυβέρνηση είναι οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει και η διαπραγματευτική ομάδα μια συμφωνία η οποία δεν ειναι κοινωνικά βιώσιμη άρα δεν μπορεί να περάσει απο τους βουλευτές αλλά απο την ίδια την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω οτι κάποιος απο την διαπραγματευτική ομάδα είναι άνθρωπος ο οποίος θα ήταν αντίθετος στα συμφεροντα της κοινωνίας ή εναντίον της άποψης της γνώμης των βουλευτών. Άρα λοιπόν οτι και να έρθει οτι έρθει θα έχει μελετηθεί τόσο πολύ που ειναι θα ειναι σύμφωνο με αυτά που εχουμε πει ως κυβέρνηση άρα εκει οι βουλευτές δεν θα έχουνε πρόβλημα.

Για τις αναφορές του Γ. Στουρνάρα σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ανέφερε:

«Ο κ. Στουρνάρας έχει σηκώσει τις τελευταίες ημέρες το λάβαρο εναντίον του μη κλεισίματος εγκαίρως της αξιολόγησης. Πρέπει να καταλάβουν ότι για να έρθει μια συμφωνία λιγο ως πολύ ικανοποιητική για αυτή τη χώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε. Είχε πολιτικό ρόλο και δεν αποκλείω να θέλει να επανέλθει σε πολιτικό ρόλο αυτό ειναι δικαίωμα του καθε πολίτη αυτής της χώρας να θέλει να παίξει πολιτικό ρόλο ή να βγεί να επανέλθει αν κάποτε είχε. Το θέμα ειναι όμως να μην γίνεται αυτό εις βάρος μιας διαδικασίας που παίζεται το μέλλον της χώρας. Αυτό ειναι το μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτή τη φάση και με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν κλείνει η διαπραγμάτευση κ.λπ. αντί να ασκεί πίεση ως κεντρικός τραπεζίτης της χώρας προς τα εξω, ασκεί πίεση προς τα μέσα όπως κάνει και η ΝΔ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε μια φάση όπου προσπαθούν να σωθούν διάφορα πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ