Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν τον Ιούνιο – Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης

Τα νέα στάδια επαναλειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ανακοίνωσε από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης, η λειτουργία εστιατορίων σε ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Επίσης από τις 6 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής σε οργανωμένες παραλίες, αν και συστήνεται η αποφυγή της διοργάνωσης εκδηλώσεων στις οργανωμένες πλαζ για την αποφυγή συνωστισμού.

Από τις 8 Ιουνίου επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από: χορευτικό κέντρο, καφενείο με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, από κέντρο διασκέδασης καμπαρέ ή night club, internet καφέ, κέντρο διασκέδασης μπουάτ και ντισκοτέκ.

Από τις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν:

  • καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας
  • υπηρεσίες αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες
  • τα μουσεία
  • οι εγκαταστάσεις γυμναστικής
  • οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ανοίγουν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά.

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου επανεκκινόυν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, με το έκτο και έβδομο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων, από 6 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, επιστρέφουν στις δουλειές τους 89.000 εργαζόμενοι αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% όσων είχε ανασταλεί η εργασία λόγω της πανδημίας. Επίσης επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% αυτών.

Ποιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες παραμένουν κλειστές

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέλος ότι δεν θα ανοίξουν ακόμη: οι σχολικές καντίνες, οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο.

ΣΧΟΛΙΑ