Πιερακάκης: Τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο το σύστημα «112»

Τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι έτοιμο το σύστημα ειδοποίησης «112» σύμφωνα με τα όσα είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κυριάκος Πιερράκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε παράλληλα ότι η σύμβαση που είχε συναφθεί δεν προέβλεπε την ενημέρωση εκατομμυρίων συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι σε κανένα σημείο της σύμβασης δεν είχε προβλεφθεί ενημέρωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ώστε να κάνουν συμβατό το λειτουργικό τους σύστημα με τη λήψη των ενημερώσεων έκτακτης κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας αυτής ήταν κατά την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία αποστολής ειδοποιήσεων να διαπιστωθεί ότι τεράστιος αριθμός κινητών τηλεφώνων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Apple, να μην μπορούν να λάβουν τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη χρειάστηκε η μεσολάβηση του ιδίου ο οποίος επικοινώνησε προσωπικά με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple προκειμένου να ζητηθεί από την εταιρεία να προβλεφθεί η συμβατότητα με το 112 στην επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού.

ΣΧΟΛΙΑ