Πατρών – Πύργου: Η ώρα της …κρίσης-Τετ α τετ Φαρμάκη Καραμανλή-Αποκλεισμός από Δήμο

Η «κλεψύδρα» για τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων , ως προς τον τρόπο κατασκευής της Πατρών – Πύργου αδειάζει με τις τοπικές κοινωνίες να είναι σε αναμμένα κάρβουνα.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό  υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τα πα΄ντα παραμένουν από θολά μέχρι αδιευκρίνιστα, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

Ζητούμενο κατά την αυριανή ( Τρίτη) συνάντηση, οι πειστικές απαντήσεις από πλευράς αρμόδιου υπουργού. Για να συμβεί αυτό μία και μόνο απάντηση αρκεί. Η απάντηση στο ερώτημα πως θα γίνει το έργο και δευτερευόντως  –  σύμφωνα με τη νέα επιλογή – πότε θα αρχίσουν οι εργασίες.

Ερωτήματα για τα οποία κανένας δεν μπορεί να δηλώνει βέβαιος πως θα απαντηθούν. Εάν η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν συνοδευτεί από απάντηση σε ένα από τα δύο ερωτήματα, μόνο επιτυχής δεν θα μπορεί να θεωρηθεί, καθώς στην καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου , άγνωστο για πόσο ακόμα, θα συνεχίσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Αποκλεισμός από Δήμο και κατοίκους της Δυτικής Πάτρας

Η συνάντηση στο υπουργείο υποδομών θα έχει ως φόντο, την ώρα που θα πραγματοποιείται ,  τον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς τη ΒΙ.ΠΕ.

Αποκλεισμός θα γίνει στις 11.00 το πρωί.

Βασικό ζητούμενο  η άμεση έναρξη των έργων και η κατασκευή αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια και με νότια χάραξη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα στην κινητοποίηση:

«Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.»

 

 

ΣΧΟΛΙΑ