Πέτσας: Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού δείχνει μικρότητα και μιζέρια

ΣΥΡΙΖΑ: Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Τουρισμού για τους χειρισμούς του, καλώντας τον Πρωθυπουργό «μετά το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του».

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως “η στοχοποίηση του Υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό”.

Αναλυτικά, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει σε δήλωσή του ότι “η Κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος. Η Κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους Υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του Σχεδίου της. Ενός δυναμικού Σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες”.

Αντίθετα, σημειώνει ο κ. Πέτσας, “όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία”.

Και καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: “Υ.Γ. Η στοχοποίηση του Υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό”.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Πέτσα

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως “κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι παλινωδίες του Υπουργού Τουρισμού, τον οποίο κάλυψε πλήρως, στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρώνει πως “ελπίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη που ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για τον τουρισμό με τον κ. Βρανάκη, όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου, να μην έχει ξαφνικά ανειλημμένες υποχρεώσεις ο αρμόδιος υπουργός”.

 

ΣΧΟΛΙΑ