Πάτρα: Ενταση στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου-Δεν πέρασε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής

Υπερψηφίστηκε η πρόταση παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, το οποίο είχε βασικό θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Κατά τη συζήτηση επικράτησε ένταση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων.

Η πρόταση που είχε καταθέσει η Δημοτική Αρχή δεν πέρασε, καθώς πήρε 21 ψήφους, αυτές της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Χρήστου Πατούχα, ενώ ψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, με 25 ψήφους υπέρ.

Η παράταξη Κοινοτικόν του Θόδωρου Ντρίνια ψήφισε λευκό και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων ψήφισαν τη δική τους πρόταση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΛΕΣΣΑ

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, αναφέρει:

«Οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ενώθηκαν ψυχή τε και σώματι για μια ακόμα φορά και αφού δεν μπορούν να βρουν επιχειρήματα απέναντι στο πρωτόγνωρο έργο που παράγεται από την Δημοτική Αρχή, διαστρεβλώνουν ακόμα και τους κωδικούς του Προϋπολογισμού του Δήμου, ανακαλύπτοντας αυξημένες δαπάνες, στον κωδικό που αφορά στα είδη υγιεινής (από υγρά καθαρισμού μέχρι σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια και προστατευτικά καθαριστριών), που αφορούν τον Δήμο, ενώ τα χορηγεί και στα Νομικά του Πρόσωπα.

Δεν βλέπουν ότι ο Δήμος προκειμένου να κάνει σωστή διαχείριση, κάνει προμήθειες για δύο χρόνια και το ποσόν είναι 320.000 ευρώ για δύο χρόνια, δηλαδή 160.000 τον χρόνο. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός, που καθυστέρησε λόγω διαμάχης των συμμετεχόντων με ενστάσεις, προέβλεψαν οι υπηρεσίες του Δήμου την κάλυψη των αναγκών, με το ποσόν των 115.000 ευρώ.

Όσο κι αν προσπαθούν να βρουν ψεγάδια σ’ αυτή την Δημοτική Αρχή δεν θα τα βρουν.»

ΣΧΟΛΙΑ