Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
14.3 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτοι Τούρκοι: Δεκάχρονα χαιρετούν στρατιωτικά στα αποδυτήρια ΕΛΑΣ: Πάνω από 1.400 συλλήψεις στην Αττική σε δυο βδομάδες Συνελήφθη σεσημασμένος Ρομά στην Άμφισσα ο οποίος εμπλέκεται σε 85 κλοπές Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στον Βόλο Αυστρία: Οριστικά πλέον, η απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στην εστίαση Eρώτηση Σαντορινιού για την προσπάθεια αφαίμαξης των πόρων των Οργανισμών Λιμένων «Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχή υλοποίηση των εκδηλώσεων» Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης της Σερβίας Δείκτης ισότητας των φύλων: Τελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα Ανταγωνιστικότητα: Έχασε δύο θέσεις η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη Μηταράκης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία επιπλέον σύνταξη στο τέλος του έτους Αναδρομικά: Ποιοι πληρώνονται τέλη Οκτώβρη – Ποιοι περιμένουν μέχρι το 2020!

Ο ιδρυτής του ρωσικού κρυπτονομίσματος Ethereum αντικρούει τις κατηγορίες του Ρουμπινί ότι είναι επικεφαλής ομάδας απατεώνων

Ο ιδρυτής του ρωσικού κρυπτονομίσματος Ethereum αντικρούει τις κατηγορίες του Ρουμπινί ότι είναι επικεφαλής ομάδας απατεώνων

Ο συνιδρυτής του ρωσικού κρυπτονομίσματος Βιτάλικ Μπουτέριν αποκάλυψε μέσω της σελίδας του στο Twitter το μέγεθος της περιουσίας του, αντικρούοντας τον διεθνώς γνωστό καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νουριέλ, Ρουμπινί, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ο Μπουτέριν είναι επικεφαλής μιας ομάδας απατεώνων που απόκτησε περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Ρουμπινί, ο Μπουτέριν μαζί με το Τζόε Λιούμπιν (συνιδρυτής του κρυπτονομίσματος) είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής απάτης στο pre-mining μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το Ethereum και που έγιναν στιγμιαία κάτοχοι μιας περιουσίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων». (Tο pre-mining είναι η λεγόμενη εξόρυξη νομισμάτων (των τόκενς) με την οποία ασχολούνται οι δημιουργοί τους έως ότου εκδώσουν επισήμως το κρυπτονόμισμα).

Ο Μπουτέριν απάντησε στον Ρουμπινί ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν κατείχε περισσότερο από το 0,9% του Ethereum συνολικά και η περιουσία του ποτέ δεν υπερέβη το 1 δισ. « Επίσης πιστεύω απόλυτα, ότι δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις για το pre-mining», έγραψε στην απάντηση του.

Ο Μπουτέριν, απαντώντας σε παράκληση σχολιαστή να αποκαλύψει τις συναλλαγές του με το Ethereum, τον παρέπεμψε στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι, από το οποίο συμπεραίνεται ότι έχει 365.003 τόκενς (περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Τον Φεβρουάριο το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον κατάλογο των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων σε κρυπτονομίσματα. Ο Μπουτέριν στον κατάλογο αυτό βρίσκεται στην 17η θέση, ενώ το αμερικανικό περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 400-500 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ