Νίκος Νικολόπουλος: «Έχετε ρεαλιστικό σχέδιο για τον μεταποιητικό κλάδο της Αχαΐας;»

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών

Σχέδιο πρακτικό και εφαρμόσιμο για την τόνωση του μαραζωμένου μεταποιητικού κλάδου της Αχαΐας, ζητάει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται στοιχεία του επιμελητηρίου, που φανερώνουν ότι η κρίση έχει εξοντώσει τον κλάδο στην Πάτρα και σ’ όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

Η μεταποίηση όχι απλώς δεν υπόσχεται πολλά, από τη στιγμή που η κοινωνία δεν έχει καταναλωτική ευχέρεια, αλλά δεν μπορεί και να αντλήσει εύκολα χρηματοδοτικούς πόρους, με ένα τραπεζικό σύστημα καχεκτικό και δέσμιο.

Όμως, η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει παραγωγικές επενδύσεις και εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Δεν θα λέγαμε ότι το σύστημα υποβοηθά τέτοια ανοίγματα.

Πέρα από το πρόβλημα της ρευστότητας, η φορολογική πολιτική είναι ανελέητη, ενώ η απόδοση μιας τέτοιας επένδυσης χρειάζεται υπομονή και αντοχή.

Οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν και δεν ενθαρρύνουν αυτόν τον προσανατολισμό. Το σύστημα ρίχνει βάρος είτε στη βαρέων βαρών επιχειρηματικότητα, η οποία προϋποθέτει προϋπάρχουσα ισχυρή επιχειρηματική υπόσταση και δημιουργεί ολιγαρχικές καταστάσεις στην οικονομία, είτε στην ελαφρά επενδυτική δράση, που αφορά λίγους και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας σε ευρεία κλίμακα.

Παραμένουμε, επομένως, σε στασιμότητα. Τρώμε της σάρκες μας.

Τα αγωνιώδη ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας είναι τα ακόλουθα:

  1. Έχετε την δυνατότητα να εφαρμόσετε άλλο σχέδιο, με κίνητρα, για τον μεταποιητικό κλάδο;
  2. Εάν δεν σας εμποδίζουν οι δανειστές, τότε γιατί δεν προχωράτε στην υλοποίησή του;
  3. Εάν σας το ‘’απαγορεύουν’’ τι περιμένετε, αφού ο μεταποιητικός κλάδος οδηγείται σε φυσική εξόντωση;

ΣΧΟΛΙΑ