Μητσοτάκης: Μπαίνουμε στην πρίζα της ηλεκτροκίνησης(VIDEO)

Η ανακοίνωση έκπληξη για ένα νησί

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα της καθαρής κίνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα νησί, το οποίο δεν αποκάλυψε, πρόκειται να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο μετακίνησης, ενώ υπενθύμισε ότι τετραπλασιάζονται οι πόροι που θα δοθούν στην Ελλάδα για την ηλεκτροκίνηση από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Στην εκδήλωση, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Στη συνέχεια, στις 12:00, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη και θα ακολουθήσει η υπογραφή της Πράσινης Συμφωνίας για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα:

ΣΧΟΛΙΑ