Κ. Σπαρτινός: Η ανάπτυξη απαιτεί αντίθετες πολιτικές από αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων (VIDEO)

Ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Ο βουλευτής Αχαϊας, Κώστας Σπαρτινός, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, στάθηκε στο γεγονός πως «η διάχυση των πόρων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ο σεβασμός και έλεγχος στη διαχείρισή τους» και «ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο με επίκεντρο τις θέσεις εργασίας», είναι ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Ο προϋπολογισμός του 2017, είναι ο πρώτος με αναπτυξιακή διάσταση μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Για αυτό και έχουν ήδη ενεργοποιηθεί ή θα ενεργοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα εργαλεία, για τη στήριξη των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων.

Τόσο ο Αναπτυξιακός νόμος, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και το ΕΣΠΑ, έχουν κεντρικό πυρήνα τη συμμετοχή της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, της ατομικής επιχείρησης, της Κοινωνικής επιχείρησης, του Συνεταιρισμού.

Ο Προϋπολογισμός του 2017, αποτυπώνει με αριθμούς τη βούληση της Αριστεράς να υλοποιήσει μια δίκαιη, καθαρή και υπεύθυνη πορεία για την επόμενη μέρα. Αυτό προφανώς δυσαρεστεί τους «Κυβερνώντες μέχρι το 2015», επί των ημερών των οποίων η νομή και κατοχή του πλούτου για τους «ημέτερους», αποτελούσε αυτοσκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ