Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ποιος είναι ο «πατέρας» του νόμου για την υιοθεσία

ΣΥΡΙΖΑ : Δικός μας νόμος – Υπ. Εργασίας: Δεν κάνατε τίποτα 4,5 χρόνια

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την αναδοχή και την υιοθεσία, μετά την παρουσίαση του προγράμματος «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα βασιστεί το σχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε για νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες. Το υπουργείο Εργασίας πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για το θέμα επί 4,5 χρόνια και πως το θυμήθηκε μόνο προεκλογικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε τον Μητσοτάκη στον κόσμο της υιοθεσίας

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες. Έναν κόσμο που δεν τον εφηύρε ασφαλώς η κ. Κεραμέως, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός, δείχνοντας την απόλυτη άγνοιά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για τα όσα δήλωσε για το θέμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού. Την υλοποίησε με νέους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγκάλιασε ο ελληνικός λαός. Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα».

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε προεκλογικά την αναδοχή και την υιοθεσία

Απαντώντας, το υπουργείο Εργασίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας.

«Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ, να φτιάξει μια πλατφόρμα η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γιατί, παρέδωσε προεκλογικά, μόνο ένα μητρώο γονέων που ενδιαφέρονται για αναδοχή ή υιοθεσία, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μητρώο όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία παιδιών προς αναδοχή ή υιοθεσία», επισήμανε το υπουργείο Εργασίας.

«Αντιθέτως, από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, εγγράφθηκαν στο σύστημα επιπλέον 1255 παιδιά από 60 δομές (έναντι μόλις 91 παιδιών και 2 δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης). Η καταχώρηση συνεχίζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί για το σύνολο των δομών και ειδικότερα για τις δομές ιδιωτικού δικαίου», τονίζεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, όπως η υιοθεσία και η αναδοχή. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί απολύτως λειτουργικό, ώστε το “Μια οικογένεια για κάθε παιδί” να γίνει πραγματικότητα», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ