Κωνσταντοπούλου για νέο σήμα ΝΔ: Είναι αντιγραφή από το δικό μας

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αρχίσει να αντιγράφει γιατί θα κοπεί…»

ια αντιγραφή του σήματος της «Πλεύσης Ελευθερίας» από την Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο, η επικεφαλής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας, «λέω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μην αρχίσει να αντιγράφει γιατί θα κοπεί… είναι τουλάχιστον αστείο να εμφανίζει ως πρωτότυπο ένα σήμα που έχει ουσιαστικά, αντιγραμμένα τα «Δ» της Πλεύσης Ελευθερίας και τα έχει βάλει ατάκτως ερριμμένα. Έτσι όπως τα έχει βάλει εκείνος στο νέο σήμα της ΝΔ δείχνει ότι δεν σκαμπάζει τίποτα από αυτά και θα πρέπει να σταματήσει την αντιγραφή».

«Τα «Δ» στην Πλεύση Ελευθερίας σημαίνουν κάτι: σημαίνουν Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και Διαγραφή του Χρέους», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής, για την παρακολούθηση και την δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», έκανε λόγο για στοχοποίηση, που όπως είπε ξεκίνησε, μετά από δική τους μήνυση τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Αυτή όλη η διαδικασία στοχοποίησης, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2018, καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου καταθέσαμε μια μήνυση που αφορά όλη την παράνομη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και την αστυνομική βία που ασκήθηκε. Είναι σίγουρο ότι είναι σε αντανάκλαση αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε εκ των υστέρων και κατά αντανάκλαση», κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι, μίλησε για «έγκλημα και όχι ατύχημα», όπως είπε οι 99 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν και την κρίσιμη ώρα ήταν αλλού και αμέσως μετά τον κίνδυνο, «ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο με το πως θα καλύψουν τις ευθύνες τους και όχι πως θα διεσωθεί ο κόσμος».

«Είναι ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης», τόνισε και εξήγησε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν νέα στοιχεία και ντοκουμέντα που αφορούν τις κρίσιμες ώρες και συνολικά τον χειρισμό της κατάστασης της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν, «νεκροί, κρύφτηκαν για ώρες, ενώ είχαν εντοπιστεί, για να μην καταγραφούν».

«Μιλάμε για αδίστακτες πρακτικές. Πρέπει να ασκηθούν διώξεις γιατί μιλάμε για έγκλημα», όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το έργο της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις στη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ