Πάτρα: Κωδικός παρέλαση 25ης Μαρτίου από την ΕΛ.ΑΣ.-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τι φοβίζει τους υπευθύνους και γιατί

Η περιφρούρηση της σημερινής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Πάτρας, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. και σε τοπικό επίπεδο.

Η παρέλαση εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί υπό το βάρος αντιδράσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα ήδη οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, να έχουν καταστρώσει σχέδια, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εκτροπών.

Στο «κυνήγι» πιθανόν ανεξέλεγκτων καταστάσεων, που θα εκδηλωθούν ενδεχομένως από άτομα του ακροδεξιού χώρου στην πόλη της Πάτρας, βρίσκονται ήδη η ασφάλεια αλλά και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν εκπονήσει ειδικά σχέδια τόσο για την περιφρούρηση αυτής καθεαυτής της παρέλασης ,όσο και των χωρών όπου θα προηγηθούν άλλες τελετές για τον εορτασμό της εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στο επίκεντρο ωστόσο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η περιφρούρηση της παρέλασης των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, με ιδιαίτερη μέριμνα στην εξέδρα των επισήμων, την παραμονή, άφιξή τους και αποχώρησή τους εκεί, όπου τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Ωστόσο ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία, τόσο για την φύλαξη του χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, στο σημείο όπου αμέσως μετά την θεία δοξολογία θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

ΣΧΟΛΙΑ