Κοτζιάς «πυροβολεί» ξανά. Ο «οχετός λάσπης» του… ανώνυμου Καμμένου και ο ουδέτερος Τσίπρας. video

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Αντιθέσεις» και τον Γιώργο Σαχίνη, στο ΚΡΗΤΗ TV. Αναφέρθηκε φυσικά και στο υπουργικό συμβούλιο που… πυροδότησε την «βόμβα» της παραίτησής του, αποκαλύπτοντας όσα ελέγχθησαν ανάμεσα στον ίδιο και τον υπ. Αμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τον «ουδέτερο» Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε πως η απόφαση της παραίτησής του του δεν προκλήθηκε εν θερμώ, καθώς η κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο υπέβοσκε καιρό.

Ο Κοτζιάς για την παραίτησή του

Χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ: «Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, για αν το υπουργείο Άμυνας ήταν ένα δεύτερο ΥΠΕΞ.

click4more

Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά.

Δηλαδή αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα».

Για το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπ. Άμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη ΛΑΕΔ πηγαίνοντας στο υπουργικό.

«Έκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα όπως επίσης και ότι “πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντως εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;».

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Καμμένος που… δεν έχει όνομα

Αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο όνομα του Π. Καμμένου λέγοντας απλώς «η άλλη πλευρά» ή «ο εκπρόσωπος του μικρότερου εταίρου», ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η συζήτηση στο υπουργικό ξεκίνησε με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΕΞ ο υπ. Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματικά μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει» και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν 4 υπουργικά αλλά ο ίδιος ο Π. Καμμένος δεν προσήλθε.

«Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό» τόνισε ο κ. Κοζιάς «δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Π. Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ». Κοτζιάς

Ερωτηθείς αν όντως έλεγε στο εξωτερικό αυτά ο κ. Καμμένος, ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Ασφαλώς, ασφαλώς».

Όπως είπε η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά».

Ο… ουδέτερος Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπ. Αμυνας ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο Ν. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση». Προέβλεψε δε ότι η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα» και «θα έχει μακροχρόνια προβλήματα».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς

[embedded content]

Πηγή: Newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ