Κορωνοϊός – Πάσχα: Χωρίς επιστροφή το πέρασμα από τα διόδια

Θέμα ημερών η αυστηροποίηση των μέτρων

Θέμα ημερών είναι η αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, όπως έχουν ξεκαθαρίσει στελέχη της κυβέρνησης, ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Όπως είναι πλέον γνωστό, για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Απαγόρευση μετακινήσεων και μονίμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

Η μόνιμη κατοικία θα αποδεικνύεται με τη φορολογική δήλωση, το Ε1.

Ωστόσο, η μετάβαση αυτή πιθανότατα θα γίνει άπαξ, δηλαδή χωρίς δικαίωμα επιστροφής έως την – κλιμακούμενη – λήξη των μέτρων.

 

Η μοναδική, ίσως, δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, σε περίπτωση που αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα και αποκλειστούν τα διόδια, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς. Και αυτό, όμως, θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, και συγκεκριμένα στην περίπτωση δηλαδή που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές υγείας και την βοήθεια στο σπίτι.

Πέτσας: Θέμα ημερών οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, τα αστυνομικά μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε παράπλευρες οδούς θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με σαρωτικούς ελέγχους.

Εξάλλου, η κυβέρνηση εξετάζεται να αυξήσει σημαντικά, ακόμη και να διπλασιάσει, το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

ΣΧΟΛΙΑ