Κορονοϊός: Τελευταία προειδοποίηση πριν το lock down – Μείνετε σπίτι

Από τη συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο θα εξαρτηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας

Με διττό στόχο να καθησυχάσει τον κόσμο της εργασίας και το επιχειρείν ότι η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ ασφαλείας, αλλά και να προειδοποιήσει τους πολίτες πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και ότι η ατομική ευθύνη θα παίξει σημαντικό ρόλο από εδώ και πέρα στις υβερνητικές πρωτοβουλίες, εμφανίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τρίτο κατά σειρά τηλεοπτικό του μήνυμα το τελευταίο 10ημερο στο πλαίσιο του πολέμου κατά του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας πως «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ατομική ευθύνη, «να μείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις περιττές επαφές». Ξεχωριστή σημασία, είχε, όπως λένε στενοί του συνεργάτες η προειδοποίηση ότι το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού, που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Από όλους μας και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται τελικά εάν η κυβέρνηση θα πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Συνομιλητές του πρωθυπουργού εξηγούν πως αυτή του η δήλωση ισοδυναμεί με την τελευταία προειδοποίηση προτού η κυβέρνηση ενεργοποιήσει την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ήτοι το lock down. «Είναι η τελευταία σφαίρα στην θαλάμη», τόνιζε επιτελικό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου προσθέτοντας πως το προσεχές Σαββατοκύριακο και η συμπεριφορά των πολιτών αναμένεται να αποβεί καθοριστική για τις επικείμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ