Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
22.2 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών ΕΡΑ/ΕΚΕ ΠΕ Αχαΐας: Εγκληματική αδράνεια του υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς! Πάτρα: Όνειρο ήταν και χάθηκε η δρομολόγηση των υδροπλάνων και φέτος Σκυλακάκης: Κανόνες, αλλά όχι μέτρα, για τη βοήθεια στην Ελλάδα(VIDEO) Τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ενημέρωσε ο Δένδιας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις Κλειστό από ξηράς το «Ναυάγιο» Ζακύνθου Γιώργος Παπανδρέου: Απότοκα Καραντίνας-Νέα πραγματικότητα: οπισθοδρόμηση ή αλλαγή Η ΕΚΤ αυξάνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 600 δισεκ. ευρώ Πάνω από 107.000 το σύνολο των θυμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ Φαρμάκης: «Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν έγκαιρα» (ΦΩΤΟ) Την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής η «Αναβάθμιση του Σχολείου» Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα στη Βόρεια Ελλάδα

Κικίλιας: Κρίσιμος ο Απρίλιος για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα

Εγκρίθηκαν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι όσο τηρούμε αυστηρά κοινωνικά και ατομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προηγήθηκαν της πρόσφατης εισαγωγής πέντε τόνων χλωροκίνης στην Ελλάδα από την Ινδία λέγοντας ότι «τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Σε συνεργασία με εταιρείες που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράγουν χλωροκίνη και με τις συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Εξωτερικών έγινε δυνατή η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία».

Σε ό,τι αφορά της αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τύχη των προσληφθέντων υγειονομικών λέει ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαχρονικά προβλήματα. Όμως να θυμίσω πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ανισορροπία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων: 8.577 αποχωρήσεις αντί 7.205 προσλήψεις. Έχουμε εγκρίνει περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, από τους οποίους 2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Ειδικά για το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία 112 νοσηλευτές και 14 γιατροί.

ΣΧΟΛΙΑ