Κατρούγκαλος για επίσκεψη Γιλντιρίμ: Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική πλευρά να αποκλιμακωθεί η ένταση

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, «υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές. Υπήρχαν κι άλλα βήματα παρόμοιας αποκλιμάκωσης της έντασης. Για παράδειγμα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν, στο περιθώριο της μεγάλης Συνόδου του Πεκίνου, έβαλε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο».

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Εμείς στηρίζουμε τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας, όχι γιατί δεν βλέπουμε και τα φαινόμενα έντασης στις διμερείς σχέσεις και τα προβλήματα εκδημοκρατισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. Στηρίζουμε, όμως, την ευρωπαϊκή προοπτική, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξουμε τις δημοκρατικές προοπτικές της χώρας και κυρίως, γιατί ο μοναδικός τρόπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιδράσει στα πράγματα της Τουρκίας είναι μέσω των διαπραγματεύσεων αυτών».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ