Κατρούγκαλος: Περιμένουμε στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των εταίρων μας

«Περιμένουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των Ευρωπαίων Εταίρων μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Εκτός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει τώρα να δρομολογηθεί η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα σηματοδοτήσει τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας και την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη χώρα μας, με τελικό προορισμό την πλήρη απαλλαγή της από την επιτροπεία».

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι θα έχουμε τη Δευτέρα αποφάσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είναι αισιόδοξος γιατί οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και απομένει ο τρόπος αποτύπωσής τους».

Αναφορικά με τη διάσταση ΔΝΤ-Γερμανίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «εμείς τηρήσαμε με το παραπάνω τα συμφωνηθέντα και πλέον εναπόκειται στους Εταίρους μας να πράξουν τα ανάλογα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παπαδημούλης: Πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία στο Eurogroup – Στόχος μας η πλήρης ανάκαμψη της χώρας

Το ελληνικό χρέος στο επίκεντρο του Eurogroup σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ