Κατατέθηκε το Ν/Σ ΥΠΕΣ για την Αυτοδιοίκηση

Δεκάδες σημαντικές Αλλαγές

Έφθασε τελικά στη Βουλή το Νομοσχέδιο που όλες τις τελευταίες εβδομάδες επανειλημμένως εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών. Η συζήτησή του ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ξεκινά τη Δευτέρα 24/2 στις 13.00.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “Νομοσχέδιο-σκούπα”, καθώς αποτελείται από 94 άρθρα, που αποτελούν συρραφή κάθε είδους πολλαπλάσιων ρυθμίσεων επί παντός του επιστητού, διαφόρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού & Αθλητισμού).

Από αυτοδιοικητικής οπτικής, το Ν/Σ “σαρώνει” σημειακά δεκάδες παραμέτρους της αυτοδιοικητικής λειτουργίας (θεσμικές, οικονομικές, διοικητικές) για Αιρετούς και Υπαλλήλους.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στα Κεφάλαια Α, Β’, Γ’, αλλά και στο Ε’ που τιτλοφορείται “θέματα ανθρωπίνου δυναμικού δημόσιας διοίκησης” και περιέχει σωρεία διατάξεων μείζονος σημασίας για τους ΟΤΑ.

Δεδομένου του όγκου των εγγράφων που κατατέθηκαν (συνολικά 752 σελίδες), ως πρώτο βήμα της ενημέρωσής σας, ο AIRETOS αποτυπώνει κατωτέρω τη Λίστα των άρθρων-θεμάτων που ρυθμίζονται.

Στη συνέχεια, όπως κάθε φορά, θα ακολουθήσουν αναλύσεις με συγκριτική επεξήγηση όλων των μεταβολών που επέρχονται στην καθημερινότητα των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και παρουσίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της τελικής ψήφου κάθε κόμματος.

Σχετικά κατατεθέντα έγγραφα:

airetos.gr

ΣΧΟΛΙΑ