Ζουράρις: Αλαλούμ με τους λόγους απουσίας του από την ψηφοφορία

Πώς «άδειασε» τη Γεροβασίλη

Τους λόγους για τους οποίους δεν έδωσε το «παρών» στην ψηφοφορία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξήγησε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις., λίγο μετά τη δήλωση της Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη σε τηλεοπτικό σταθμό που έκανε λόγο για πρόβλημα με το ισχίο του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Ζουράρις τόνισε ότι ο βασικός λόγος της απουσίας του δεν ήταν το πρόβλημα που έχει με το ισχίο του αλλά ο προσβλητικός χαρακτηρισμός που είχε δεχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε «είχα ειδοποιήσει την Γεροβασίλη. Ένα παρόμοιο κείμενο έστειλα πριν από τρεις μέρες στην κ. Γεροβασίλη και στο κόμμα. Το ισχίο ισχύει και τώρα ανάπηρος είμαι αλλά οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέρω στην ανακοίνωση. Με την κ. Γεροβασίλη είχα τηλεφωνική επικοινωνία πριν από 2 μέρες και μου είπε ότι θα το αναφέρει και στον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα. Εγώ μίλησα ξανά μαζί του σήμερα και μου είπε ότι δεν το έχει λάβει αυτό, προφανώς η κ. Γεροβασίλη ξέχασε να του το πει προφορικά, γιατί δεν είχε το γραπτό κείμενο».

«Όταν χαρακτήρισε εμένα και τον Θανάση ότι είμαστε βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας, είναι προσβολή κατά της τιμής μου. Ουσιαστικά εγώ εκχρηματίζομαι και μάλιστα εκπτωτικώς, με μειωμένες τιμές. Είναι βαρυτάτη προσβολή για μένα και το παρελθόν μου, το παρόν μου και για όλη μου την παρουσία στην πνευματική και πολιτική ζωή της Ελλάδας. Για μένα η ουσία ήταν η εξύβριση. Δεν είναι απλώς συκοφαντική δυσφήμιση, είναι πραγματικά άκρως ατιμωτικό. Δεν μπορούσα εγώ να δεχτώ και να ψηφίσω μία πρόταση την οποία κάνει ο Μητσοτάκης, εφόσον δεν μου είχε ζητήσει προηγουμένως συγγνώμη», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις τονίζοντας ότι «αν μου ζητούσε συγγνώμη ή με έμπρακτη μετάνοια εάν π.χ έπαιρνε τις προτάσεις πού είχα κάνει για τις δύο κυρίες του ελληνικού πολιτισμού, θα είχα ψηφίσει την πρόταση. Φυσικά, συμφωνώ και με την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου. Είμαι ευχαριστημένος και είναι πολύ καλή επιλογή του Μητσοτάκη».

ΣΧΟΛΙΑ